Pàgines

LES BOMBES A KAMPALA


Suposo que a molts us ha arribat informació de l'atac terrorista que hi va haver-hi la nit de diumenge mentre feien el partit del mundial. Jo me'n vaig enterar a través de la televisió i pel que diuen els diaris i les noticies televises sembla ser que ha estat un atac terrorista perpetrat per Al Shabbaab. Un grup terrorista que opera a Somàlia i que ja fa uns mesos va amenaçar a Uganda i Burundi perquè aquests dos països havien enviat soldats a Somàlia per unir-se a l'exèrcit de la Unió africana. Segons diuen hi han hagut 74 morts molts d'ells d'origen etíop, ja que hi ha una nodrida comunitat establerta a Uganda, a més els etiops són l'enemic número 1 pels rebels somalis. Després del terrible atemptat la policia no para de buscar culpables i el President Museveni en unes declaracions a la televisió digué textualment i citant un paràgraf bíblic, Que això no acabarà aquí,” ull per ull i dent per dent” una bona manera de calmar els ànims.

Això ha fet que molts somalís establerts a Kampala comencin a patir per la seva integritat, ja que tenen por de les represàlies dels ugandesos després de l'atemptat terrorista i de les declaracions del President del país. Vàries persones entrevistades a la televisió ja culpabilitzaven a la comunitat somali per aquesta tragèdia. A més la policia militar s'ha desplegat pel barri musulmà d'una manera molt cridanera, fent comentaris com “Tenim rodejada a la comunitat musulmana, estem segurs que atraparem els culpables”, quan un terç de la població a Uganda és musulmana. Suposo que a partir d'ara Uganda s'adherirà a tots aquells països que estan obstinats en crear dos blocs i en generalitzar els enemics. Els “bons” ja tenen un nou aliat.

L'atemptat ha estat una calamitat i tots els morts eren civils. Però coneixen l'historial del President Museveni, la desconfiança per part meva és total i si més no les conseqüències segur que seran aprofitades per benefici propi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada